Social

Inel cu diamant

 

De azi nu mai vreau diamante! Cine ştie ce suflet, mă va bântui!

Am aflat ca din cenuşa morţilor se pot face diamante. În Elveţia, cel puţin. Şi încă e o modă în Occident. Am citit un articol în revista Flacăra, dar am auzit la ştiri în vara asta pentru prima dată.

Îmi imaginez o pipitză, care se roagă lui Dumnezeu s-o scape de boshorog-ul care şi-a platit în avans taxa pentru a se face diamant după moarte. Va rămâne cu un diamant de 3500 EUR şi cu toate celelalte, mai presus de astea cu libertatea. Ca să deviez puţin de la subiect, mă transform în apărătoarea tuturor pipitzelor din lume şi cred, că sunt demni de milă şi de condamnat acei boshorogi, care nu se văd cum arată şi care fac uz de potenţa lor finaciară pentru a subjuga aceste fiinţe mărunte, care în lumea asta minunată vor ceva mai mult, decât au avut până atunci. Deci, vai de voi, bărbaţilor patetici, lipsiţi de viaţă, de forţă, de inteligenţă. Dar acesta e un alt subiect. N-are rost să ma amărăsc acum gândindu-mă la aşa ceva, în seara asta calmă cu cerul înstelat.

            Ascultând ştirea îmi imaginam: tata un diamant la un colier, dăruit chiar de el, mama la o broşă, mai aproape de inima mea, iar… Iar la inelul cu piatră dăruit de iubitul meu tânăr, va fi „bijuteria” maică-sa, care nu m-a acceptat niciodată. Ha Ha! Macabru! Sumbru! Grotesc!