Nu trebuie să fie perfect, trebuie doar sa fie suficient de bun pentru a fi convingător

Viaţa e făcută din lucruri mărunte şi simple. Cel puţin asta am învăţat eu de-a lungul anilor. 

Cred că lucrurile cu adevărat importante sunt cele pe care le facem pentru noi înşine şi pentru ce lăsăm în urma noastră. Nu mă refer aici nici la egoism, nici la obiecte: o casă, o maşină sau alte averi. Ci la micile bucurii ale vieţii şi la o atingere, un zâmbet, un sfat bun, o suferinţă alinată, un lucru bine făcut şi la timp, prietenii pe care-i purtăm şi care ne poartă în suflet, o greşeală răscumpărată, o îngheţată în Veneţia, un film bun văzut în cadrul unui festival, o muzică ascultată în liniştea casei tale şi iubirea faţă omul care e lângă tine în momentele grele…

Primăvara aceasta pentru mine înseamnă iubire. Iubire faţă de viaţă, faţă de oameni, de experienţe şi iubire împărtăşită.

Simt că retrăiesc viaţa mai intens de când m-am reîntors în Cluj-Napoca în octombrie 2012. De atunci au trecut lunile altfel, poate că le-am petrecut cu mai multă înţelepciune şi pentru că au fost greutăţi prin care am trecut. Nu cred că am realizări mari sau că am făcut lucruri multe, ci cred că am trăit bucurii şi experienţe unice.

M-am înscris la doctorat (sunt, aşadar, din nou studentă, iar doctoratul este pentru mine ca un copil mult-aşteptat), am întâlnit acea persoană care să mă iubească cu sinceritate, mi-am întărit relaţiile de prietenie cu câţiva oameni frumoşi care trăiesc în Cluj, am reuşit să păstrez prieteniile care mă mai leagă de Oradea, am văzut Capadocia, am fost în Italia, am întâlnit oameni frumoşi la suflet, am făcut cadouri, am primit flori şi am învăţat că “Nu trebuie să fie perfect, trebuie doar să fie suficient de bun pentru a fi convingător”.

Restul sunt detalii… 

 

Cititorule, 

Dacă ai ajuns să citeşti până aici, îţi mulţumesc şi te rog să ieşi în parc, să suni un prieten drag şi să priveşti cerul. Imensitatea cerului te va face să înţelegi că tu eşti doar o fărâmă din lumea aceasta mare şi că tot ce contează e ceea ce faci pentru tine şi pentru cei dragi. Nu trebuie să salvezi lumea, trebuie doar să ştii să trăieşti. Nu-ţi trebuie două vieţi, dacă ştii să te bucuri din orice, de lucrurile mărunte şi simple.

 

Cu drag, Ana-MariaImage

Advertisement