De ce salariile managerilor în România n-ar trebui să fie mai mari de 5.000 de lei

În condițiile în care salariul minim pe economie este puțin peste 700 de lei, iar salariile practicate sunt între 1.000 și 1.500 de lei, n-am încredere că acei manageri cu salariile de peste 3.500 de lei mai înțeleg situația angajatului din 2 puncte de vedere:

1. cum să tot faci ieșiri în oraș cu ”echipa” când o consumație de 20 de lei înseamnă 1% din salariul tău, iar pentru șef înseamnă 0,4%?

2. cum să mai înțeleagă șeful tău că ai credite și datorii și de aceea îți e greu să fii inovativ și mereu cu energie și pasiune la serviciu?

Soluția ar fi ca salariile de pornire să fie de aproximatv 2.000 de lei. Salariatul și-ar permite să iasă în oraș mai des cu colegii și șefii, iar, în plus, ar fi liniștit știind că nu trebuie să renunțe la concediul de 7 zile la mare (în țară sau în străinătate) pentru a face renovari în casă (pentru că acum și le permite pe ambele).
În plus, ar avea o altfel de perspectivă, știind că e valorizat și că șeful lui nu câștigă de 7 ori mai mult decât el, ci numai de 3, maxim 4 ori.

Știu, știu, se spune că șefii primesc astfel de salarii pentru cunoștințele, experiența și competențele manageriale acumulate de-a lungul anilor… Însă ce te faci dacă șeful citește presa, postează pe Facebook sau uită să-ți răspundă la emailuri?

Just an oppinion…

Advertisement