Cum gasesti jobul mult visat

Ma bucur ca au existat comentarii la aceasta postare inainte de a o scrie cu adevarat.
Nu stiu daca exista solutii si retele de-a gata, dar pe mine cele de mai jos m-au ajutat.

1. In primul rand sa stii ce vrei: si aici cred ca e mai important sa stii domeniul in care vrei sa lucrezi, decat compania sau organizatie. Cum iti dai seama ce vrei? …aici e drum lung de parcurs. Mie mi-au trebuit 3 luni si apoi alte luni de zile de confirmare.
Dar m-am gandit in primul rand la ce-mi place sa fac si la ce ma pricep. Desi terminasem stiinte economice, deci se presupunea ca ma pricep la contabilitate si finante, am ales managementul proiectelor, un domeniul pe care l-am deprins prin sutele de ore de voluntariat din studentie.
2. Cauta organizatii sau companii care care activeaza in domeniul in care vrei sa lucrezi.
3. Trimite multe CV-uri pe toate canalele: de la site-uri specializate, la Facebook, LinkedIn, la companii care nici n-au inca posturi scoase la concurs sau care sunt in alta localitate…
4. Asteapta sa pice, totus, din cer, pentru ca la mine asa a fost aproape fiecare job… Desi cred ca norocul si-l face omul singur, eu am fost binecuvantata.
4. Da tot ce poti la jobul noul gasit, ca sa-ti placa mereu, indiferent de oamenii care-l conduc, pentru ca mi-e, spre exemplu, imi place sa scriu proiecte si-am facut-o cu mare drag indiferent unde am fost angajata. Si, in plus, am deprins noi competente: a scrie comunicate de presa, a face afise, a scrie rapoarte pentru proiecte in implementare, care n-au facut altceva decat sa-mi creasca valoarea ca si angajat.
5. Redefineste-te continuu si nu sta pe loc. Adica invata cat mai multe la joburile pe care le ai.

In mod cert n-am reteta. Ideea principala e sa stii ce vrei si sa lupti pentru a obtine acel lucru. De asemenea, e foarte adevarat ca in aceste momente de criza e greu sa gasesti chiar ce vrei si aici am alt sfat:
lucreaza orice pentru supravietuire, ca nu e rusine sau nu inseamna decadere, si nu piedere din vedere ceea ce vrei cu adevarat. Mai cred ca si omul sfinteste locul, deci s-ar putea sa gasesti ceea ce vrei chiar la un loc de munca pe care il desconsideri…

Deci e important sa te definesti si sa lucrezi cu pasiune in tot ceea ce faci, pentru ca jobul inseamna cel putin 1/3 din viata ta, daca vorbim de 8 ore de stat la birou… si ar fi pacat sa le irosesti si sa traiesti doar in weekend sau concedii!

@Lucian, jobul meu mult visat e un loc in care sa-mi gasesc multumirea, implinirea si fericirea ajutandu-i pe ceilalti sa fie fericiti, multumiti si impliniti. Sau pot fi mai multe cai prin care pot sa-mi ating aceasta idee de “job”, care pentru mine e scopul vietii.
Iti multumesc pentru toate gandurile bune adresate si pentru comentariile inspirate! Succes in toate!

Advertisement