Cum iti gasesti Scopul in viata

Am citit cateva carti pe aceasta tema, zeci de articole si am inceput sa ma intreb: Care e rostul meu pe acest pamant? De ce m-am nascut? Ce as vrea sa ramana in urma mea? Cum vreau sa-si aminteasca oamenii de mine?

Si la toate aceste intrebari, vreo 23 de ani din viata n-am avut raspuns Stiam doar ca Dumnezeu ne-a adus in aceasta lume ca sa fim fericiti, multumiti si impliniti. Mai apoi, am inceput sa-mi conturez propriul scop: Sa fiu fericita, multumita si implinita prin a-i face pe ceilalti fericiti, multumiti si impliniti.

Cum l-am gasit? Intrebandu-ma pe mine ce ma face fericita, care sunt activitatile care imi aduc cea mai mare bucurie si satisfactie, care sunt activitatile care contribuie la dezvoltarea mea. Si apoi mi-am dat seama ca “serving others” e activitatea care ma face sa cresc din punct de vedere personal si profesional, ca invat mai multe si mai repede astfel si ca imi inmultesc “talantii” dati de Dumnezeu in acest fel.

La unul din trainingurile mele, un tanar afirma ca scopul lui e sa fie un procuror de succes. I-am spus ca astfel isi anihileaza intreaga viata personala, care va fi mereu in conflict cu scopul lui, pentru ca in familie nu poate fi procuror. Viata noastra profesionala nu ne poate aduce fericirea daca nu este in echilibru cu cea personala. Si atunci cum facem?

Raspunsul meu a fost ca ar fi bine sa se gandeasca ce inseamna sa fii procuror? Care sunt valorile pentru un procuror? Adica, din perspectiva mea, un procuror inseamna sa pui dreptatea si adevarul mai presus de orice in viata. Astfel ca un procuror bun nu si-ar insela nevasta, nu si-ar minti copii si nu ar fura de la prietenii. Deci scopul lui era sa gaseasca si sa puna dreptatea si adevarul mai presus de orice.

Tu ce scop ai inviata? Cum l-ai gasit? Daca inca nu l-ai gasit, ce faci pentru al gasi? Impartaseste ideile si gandurile tale cu altii, lasand un comentariu mai jos.

Advertisement