Ajutorul pentru mame (Legea Lavinia Sandru)

            Legea Lavinia Sandru se refera la ajutorul pentru mame, care sunt in concediul de maternitate. Este vorba de a da un ajutor acestor mame in cuantum de 85 % din salariul de baza, dar nu mai putin de 600 de lei. Adica se da un ajutor dupa cum contribuie fiecare mama, nu este o suma fixa pentru toate mamele din Romania.

Am vazut la un post tv de stiri o persoana cam agitata, marturisesc ignoranta de a nu sti cine este, mai ales ca n-am vazut emisiunea de la inceput. Afirma galagios ca nu i se pare normal ca o persoana care contribuie la stat o suma mai mare mare decat altcineva sa primeaca acelasi ajutor ca si cealalta persoana. Si ca ar fi bine sa nu ne intoarcem in comunism prin aceasta masura de egalizare.

Marturisesc ca nu sunt o persoana comunista sau nu-mi place ideea de egalizare, insa… Insa a da un ajutor pentru mame eu il vad ca si alocatia pentru copii. Adica se dau cumva alocatii petnru copii in functie de cat contribuie parintii acestora la Bugetul de Stat? Se prea poate, de cand n-am mai primit eu alocatie…

Sustin ca pentru toate mamele sa existe aceeasi suma ca si ajutor, mai mult decat atat, de la o anumita suma sa nici nu se mai acorde ajutorul, de exemplu de la 3.000 de lei in sus. E inutil, pentru ca ele oricum primesc si salariu.Sa se acorde ajutor si pentru mamele care nu au un loc de munca si prin urmare nu vor primi ajutorul, in virtutea faptului ca n-au contribuit cu nimic la Stat. Se indeplineste astfel functia de REDISTRIBUIRE a Statului, adica se ia de la toti si se da la cine are nevoie. De exemplu, Ardealul contribuie cu cea mai mare suma la Bugetul Statului, dar asta nu inseamna ca si primeste proportional de la Stat pentru diferite ajutoare sociale. Atunci, n-ar mai avea nevoie de o economie centralizata si ne-am constitui in mici regiuni autonome din punct de vedere economic.

Advertisement