Daca vrei…

Daca vrei sa fii un pompier bun nu trebuie sa cauti peste tot incendii pe care sa le stingi.

Morala:

Sa existe un exchilibru in interiorul tau, dar si intre persoana ta si restul lumii. Adica, nu e nevoie sa demonstrezi mereu ca esti cel/cea mai bun/a. Nu e nevoie sa fii mereu activ, dinamic,  vesel, sa ascunzi ceea ce simti de fapt, iar apoi in singuratate sa te simti ultimul om de pe pamant. E ok sa iti afisezi adevarata stare de fapt, e ok sa fii lenes si trist din cand in cand.

E ok sa simti ca n-ai chef de nimic. Da aceasta stare ar trebui sa dureze cel mult doua-trei zile. Daca se prelungeste, inseamna ca un anumit echilibru interior sau cu lumea exterioara a fost perturbat. Si ce faci atunci? Iei vitamine, mananci mai bine pentru ca esti slabit si vrei sa-ti revii. Dar nu merge… Si atunci? Cauti in adancul tau. Tot ce-ti trebuie sa reusesti in viata se afla in interiorul tau.  Dumnezeu ne-a facut mai complecsi decat credem noi ca suntem. Suntem capabili de reusita.

Asa ca: petrece macar jumatate de ora gandindu-te la tine, la ce vrei, la ce ai facut pana acum, la cat esti de valoros. Daca tu te respecti si esti constient de capacitatile si valoarea ta, atunci nu trebuie sa le demonstrezi celor din jur ca esti bun. Nu-ti mai risipi energia de geaba.

O zi superba!

Advertisement