Omule, nu te amagi cu ziua de maine!

Acultam aseară, ca de obicei, Radio Romania Cultural. Ascult Radio Romania Actualități și Cultural pentru că difuzează muzică bună: jazz, clasică sau românească mai de demult. Mă relaxează și simt cș-mi iau pastila de cultură și energie.

Aseară era o piesă de teatru. Reușeam cu greu să mă concentrez să ascult ce ziceau personajele, poate pentru că eram prea obosită, doar lucrasem până târziu în noapte la calculator și acum încercam în minte să tastez replicile personajelor, din inerție. Mă cam enervasem. Nu puteam să mă relaxex. Dar am auzit, totuși, câte ceva care mi-a rămas în minte.

“Omule, nu te amăgi cu ziua de mâine” m-a dus cu gandul la proverbul “Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”, dar cred că varianta asta e mult mai profundă. Ziua de maine nu ne aparține, decât după ce va deveni “ieri”. Însă, poate nu ne mai trezim ori pe parcursul zilei viața din noi pleacă…

Omule, nu te amăgi cu ziua de mâine, când nici pe asta n-ai știut s-o trăiești, aș adauga! De ce crezi ca mâine îți va fi mai bine, dacă azi ai lenevit și ai pierdut timpul?

Iar a-ți trăi viața, înseamna să ai grijă de trup, minte și suflet. Dă-i fiecăruia drepurile lui, crează un echilibru în viata ta și nu-ți mai plânge de mila. Acționează!

Spunea cineva că există 2 feluri de probleme în viață: probleme care se pot rezolva și probleme care nu se pot rezolva. Cele care se pot rezolva, le vei rezolva, iar cele care nu se pot rezolva, oricum nu le vei rezolva. Așa ca nu merită să te stresezi. Eu aș completa, ar fi bine să fii atent că dacă nu rezolvi problemele care se pot rezolva, la timpul lor, s-ar putea să le ratezi… și să vezi stres atunci, după ce trenul a plecat!

Așa că bazează-te pe ziua de maine nu mai mult decât te-ai baza pe un străin să apară la ușa ta și să-ți dea ajutorul de care ai nevoie. Adică, tot ce poți să faci e să speri, dar asta nu înseamnă că se va și întampla. În plus, cred că e mai sigur să te ajuți singur!

Deci, azi e o noua zi din viața ta! Bucură-te de ea, așa cum te bucuri de o adiere de primavara, de pere tomnatice, de soarele care apare după o săptămână de ploaie, de o ploaie răcoroasă de vară, de căldura din casă după gerul de afară… Bucură-te de tine și de cei din jurul tău și arată-ți gratitudinea azi!

O zi superbă, așa cum mi-o doresc mie!

Advertisement